The Penguins

15.08.17

The Penguins, la polifacètica banda de Sant Feliu de Llobregat, torna a la càrrega per celebrar el seu desè aniversari amb la publicació d’un nou EP, on es mantenen fidels a la seva reivindicació dels ritmes jamaicans més primerencs. I és que malgrat haver estat ocupats amb Reggae Per Xics, el seu exitós show adreçat al públic infantil i familiar, sembla ser que la banda ha interioritzat i sedimentat el bagatge dels gairebé 200 concerts i més de 10000 discos venuts amb aquest projecte paral·lel per guanyar maduresa i solidesa com a conjunt.

Per celebrar aquesta dècada han volgut fer-se un petit auto-regal emulant les seves bandes i cantants referents de Jamaica, que solien versionar, en clau de reggae, alguns hits provinents d’altres corrents musicals de fora l’illa. Des de la convicció que la música jamaicana tant sols es pot entendre com una rica explosió de confluències de diversos ritmes, cultures i contextos socials, The Penguins s’ha permès el luxe de versionar artistes i bandes tant dispars com Etta James, The Coasters, Stealers Wheel, Bob Dylan i, fins i tot, el galàctic Jaume Sisa. 

D’aquesta manera, el disc The Penguins, X del 10è aniversari de The Penguins es converteix en un petit homenatge, que no s’adreça únicament a la música de la mítica illa antillana, sinó que també a aquell esperit irreverent i ple d’ànima que va impregnar la música de les dècades dels 50, 60 i 70 del segle passat. 

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR