Exposició 'Consciències naturals'

Del 05.08.17 al 27.08.17
ART

És evident que l’art i la natura han estat, estan i estaran sempre enllaçats.

L’exposició Consciències naturals que presenta White Summer, és una meravellosa aventura on, des de diferents disciplines artístiques com la fotografia, la pintura, el dibuix, l’escultura i la instal.lació, es demostraran els diferents punts de vista amb els quals cada artista percep la natura com a part de la seva filosofia de treball.

Actualment, el paisatge és quelcom privilegiat; poder gaudir-ne, poder estar envoltat de natura, de silenci, d’olors, és una joia que tenim, sovint sense ser-ne prou conscients. La natura està relacionada amb el benestar, amb saber gaudir de les petites coses, amb saber observar, olorar, caminar, respirar, escoltar, estudiar, dibuixar, escriure... en definitiva un luxe que ja està a mig camí de convertir-se en peça museística. La natura, ha passat a estar controlada per l’esser humà, en gran mesura, ja no és natura entesa com a tal, son paisatges construïts i controlats. El concepte de paisatge canvia al llarg de la història i, per tant, des d’un punt de vista del risc, volem plantejar que trobem en la museïtzació de la mateixa. Tal i com Pere Jaume escrivia en el seu últim llibre Pagèsiques “...conscients de que la natura ha acabat marxant, els espais protegits, les zones de reserva, els parcs naturals... no son sinó la imatge d’aquella absència, la petja del record dels déus, l’asil pòstum d’aquell record... Com a tal museu vivent, l’espai natural aviat no tindrà habitants sinó visitants...”.

No hem de deixar que els boscos deixin de ser el que són, no poden convertir-se en peces d’art per observar-les en captiveri.  Hem d'adonar-nos de la importància de la natura, de la seva realitat amb tot el que comporta, de la seva història i, per tant, de la nostra.

A l’exposició comissariada per Tatiana Blanqué es presenten diverses obres d’artistes de reconegut prestigi estatal i internacional i amb un vincle estret amb el territori, l’Empordà, que són portaveus d’aquest projecte que ens apropa al pensament de consciència natural contemporània.

Artistes:

Fiona Morrison

Pilar Farrés

Manu vb Tintoré

Xavier Escribà

Manel Galià

Guillermo Basagoiti

J.L. Pascual

Dani García Sarabia

Luis Krauel

Tatiana Blanqué

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR